Det är bra att ha långsiktiga mål, men det är nästan ännu viktigare att ha delmål som du kan beta av längs vägen. Det är grymt att du vill bli bäst på något, men vad vill du åstadkomma under tiden? Ha siktet inställt på skyarna men förbered dig tillräckligt väl för att först kunna nå trädtopparna.

Jag har alltid gillat problemlösning och samtidigt sökt mig till inspirerande miljöer. Juridiken var ett självklart val, immaterialrätt likaså. Idrottsjuridiken, kärleken till ämnet och hela området har vuxit fram med tiden. Grunden i att vilja lösa svåra problemformuleringar, men att samtidigt grotta ner mig i ett ämne där jag kan gynna individer, grupper och organisationer, har alltid funnits där. Effekten är däremot mer direkt, mer konkret, och definitivt mer kännbar när en individ som genomför en idrottslig satsning ber dig om hjälp med inte bara en fråga, utan snarare med sitt liv och sin framtid. Detta är naturligtvis seriösa frågor och jag kan ärligt säga att detta är en oerhört inspirerande miljö att få verka i.

Min idrottsliga claim to fame är ett svart bälte inom ITF Taekwon-do (1 Dan) men bland den stora idrottspubliken är jag förmodligen mest känd för mitt halvplansmål i en korpenmatch för tio år sedan. Det talas fortfarande om målet vill jag påstå.